Lovely Friends :D

Friday, 23 December 2011

Hari kelepakan aku dan kakchaq

Assalamulaikum..




Hip. Hip. Hip. Hip. Hello uolsss,,,

Hari ni aku nak berkongsi pengalaman aku keluar dgn kakchaq aku buat pertama kali..
Ta pecaya ? ?heheee =.=

Akceli.. selama usia aku dah hmpir 21 tahun nie,
inilah pertama kali aku pegi tonton wyg dgn kakchaq aku..
dah lama aku ajak dia tapi disebabkan kekangan dgn anak-anak kecik ni sshla kan..
tapi ada la 1 hari tu anak-ank dia p penang dgn spupu aku,
Tunggu apa lagi. aku pun ajak la dia tgk wyg.. Dekat CENTRAL SQUARE
ssh kot nk tunggu peluang mcm nie.. ahahaa

Lg pun time tu pulak cyta OMBAK RINDU tgh hangat kat pawagam..
aku mmg nk sgt2 tgk cyta tuh.. kakchaq pun sama taw..
TAPI! tgh nak beli tiket tuh tut tut tiket da hbeh untuk pukul 4..
aduh..geramgeramgeram dh la ingat takmau balik mlm..
pujuk punya pujuk. alang-alang da sampai aku beli tiket pukul 7.00
tupun ada 6 tempat kosong lagi..
Mmg sambutan hangat toi lah..



CUN sgt c maya karin nie bila digandingkan dgn AARON AZIZ..
geram tgk AA nie.. cute sgt.. ahahaa
walaupun jalan cerita ni byk shortcut nya drpd cerita asal tp not bad jgk..
Kan best kalau buat drama kan.. jalan cerita dah la sgt menarik..

Pastu,, sebelum balik kitowang lepak jap kat KFC..
aku belanja okeh.. ehehee >motif?<  =.=

Seronok dapat tgk wayang dgn famli kan..
wlpn adik beradik aku ramai tp aku jarang kuar dgn aku punya sibling.
masing-masing sibuk kan..aku ja yg dok umah tanam anggur.. 
sampai dah ranum dah buah anggur yg aku tanam nie.. hehehe

okehlah.. next time jumpa lagi.. =)


Tenkiu sudi baca.k,daa~

Friday, 9 December 2011

Officially Graduated !!

Assalamualaikum. .


Alhamdulillah.. akhirnya aku berjaya hureyy menamatkan sijil diploma aku..
skrg aku lebih byk luang masa di umah sambil goyang tgn dan kaki.. haha
Masa ni lah baru nk teringat kawan-kawan kt uitm dulu.. huh.
hope kita jumpa lagi di hari konvo yeah! .. =)

okelah.. tuja nak habaq mai.. tadaa~

Sunday, 25 September 2011

. . . . .


Hati ini takda sapa nak jaga.
minta maaf.
Rasa dah macam buat yg terbaik.
huhu.. sedih..

T_____T

Saturday, 24 September 2011

Ouchhhh! Telefon bimbitku terbabas



Assalamualaikum..


Mood: study Financial Administration


............................................

Pas zohor tadi aku keluar sebentar, p umah kezen dkt sg layar.dgn kakchaq aku..
kezen aku buat jamuan hari raya. besala. buat penghujung syawal baru gempak kan.
So. masa tu excited giler lah. dah la perut pun bernyanyi lagu raya. adoi
Untungkan. rezeki aku. ta pyh nk masak and ta pyh nk beli mknn dh.
And ta pyh nk study dah. 

Umah kezen aku takla jauh sgt. dari umah aku kat lembah bujang nie 
dlm 15mnit dah sampai.
masa kami smpai tu xramai org lagi. so, senangla nk parking bila org tak ramai g.
 mak nan abah pun ada. =)

Dah tu aku pun turun la dari keta. check beg. eh, mana lak fon aku nie. 
kompen terjatuh dlm keta. aduh. 
keta lak dah kunci. emm,malas la nkp ambik dh.
Aku pun buat tataw terus masuk rumah.

tujuan pertama aku mestilah cari mknn. ahhaha
First, aku mkn nasi. mak aku yg masak gulai lemak siput sedut,
rendang daging, daging goreng, ikan goreng, sambal belacan.
sesudah makan tu aku sambung makan kat depan plak dgn pemili aku.
Mula- mula aku mkn bihun sup, pastu aku mkn ketupat dgn rendang,
pastu nasi impit dgn kuah kacang dan lontong.
pastu aku mkn puding jagung. *yg ni feveret aku, nyum3
pastu mkn kuih raya. beshnya dapat jumpa balik kuih raya, hahaa
Last sekali aku mkn roti jala 3 keping.
Tu pun ada lagi mknn yg aku tak sempat mkn. rugi2.

Macam tak pecaya lak kan aku yg makan suma nie.
dah rasa kenyang sampai taleh nk berjalan,
aku pun teringat la fon aku. sebetulnya teringat orang sbnarnya. heee
Pastu p la gagahkan diri ambik kunci keta sbb nk amek fon.
sampai ja kat keta. baru nak buka pintu keta aku terperasan somting
yg aku rasa mcam hak milik aku jeww,

Guess what ??
.
.
.
.
.
.
.

OMG !!


Memang betol lah hak milik aku.
Fon aku tuh.. adoyai..fon tu betul-betul dekat kaki aku,
Rupanya fon yg aku sangkakan tercicir kat dalam keta rupanya
tercicir kat luar kereta.. (muka masa tu cuak gak la)
Dalam hati nie tak abeh-abeh mengucap Alhamdulillah!

Nasib takda sapa perasan. kalau tak abeh la aku,
huhuu. dah poket tgh sengkek. jgn la kau tinggal aku ye fon serbaguna.
Aku masuk rumah terus bagtaw kat mak ngn kak.
Dowang terkejut gak la n ckp tu la careless!
Sebaik xda org nmpk. klu x pasne pakai public phone laa..
Motif? ada ke org pkai g public phone ?huhuu

pasal aku punya careless ni, so aku xbgtaw lagi kat jantung pisang aku pasal nie..
takmo leww! nati dia beletiaq maa..huhu
nati dating Isnin ni baru saya cerita kat awak kayh..
so, hope awak tak baca la blog saya yg nie. hahaha

Saya mengaku saya sangat careless.
saya dah cuba elak tapi masih lagi terjadi kat diri saya.
Sebelum ni pun saya dah cicirkan TIGA ic mykad saya.


Amaran: Kalau anda rasa anda tertinggal fon dalam kereta. jgn mengiyakan.
Kerana anda mungkin dah cicirkan fon ada di luar kereta. adios~ =.=


Tenkiu sudi baca.k,daa~

Friday, 23 September 2011

Mengantuk. Ggrrrr

Assalamualaikum


Alala..comelnya tucin nie.. kn2.. cute miut.
Rasa makin mengantuk bile tengok tucin nie..
So sleepy ehhh.. zzzZzzZZzz

Tepat pukul 2.52am.
Masih buat past year question..hahaa
study belum lagi. sebab tak puaih hati dgn past year q. motif ? =.=

tadi behenti rehat jap. minum-minum kopi bancuhan Nurul Adila.
Perrghhh dicampur dgn krimer dan milo.
mmg kaw-kaw.. nikmat sangat..
peerrghh..mmg buat aku rasa makin mengantok!haha

Hadoi..pening + mereng. org lain minum kopi, 
ilek ja berjaga sampai petang pagi.tapi aku lain pulak.
hairan. mungkin.....emm. @_@

Dah tu. sempat lagi aku melantak megi.
bukan lapar sgt pun tapi nafsu semata. ye.setuju!
tetiba teringin nk makan megi. 
pastu taruk ikan bilis goreng dgn telur goreng..
Try laa..sedapp! ahhaaa..

lagi..emmm,, MENGANTUK!

ok..tata!

amaran keras: jangan minum kopi masa exam taw. 
minum kopi bila dah tua. baru masyukkk..


Tenkiu sudi baca. k,daa~

Stress. Permudahkan aku Ya Allah





Assalamulaikum..



Ha. nampak tu ??
Tu lah keadaan aku masa skrg.
Dah berasap telinga hidung aku ni disebabkan stress. huh =.=

Ahad ni dah ada exam tapi aku masih blur mencari jwpn,
Dah berjam-jam aku buat past year question,
Tapi pasaipa xsampai 50% ja aku bole buat.

Mana jwpn nya...
Kenapa soalan dlm past year question ni xda dalam nota aku.
aku hairan,,
sebelum ni apa yg aku belajar eh pasal financial administration.

Kenapa bila aku buat past year nie aku rasa mcm
eh,, tak penah belajar pun pasal nie..
aku taktau samada aku sorg ja ka yg rsa mcm ni.

aku betul-betul rasa dilayan mcm student OBE..
Hah? apa pulak OBE ?
tah..aku pun tak penah ambik taw pun pasal obe.

Kesimpulannya..
Aku stress dan blur dgn ko!!
Jom minum kopi che nah.hmm =*
Tuja.. +_+


:: Awak pulak.. awak buat saya tersentap. huh =(


Tenkiu sudi baca.k,daa~

Tuesday, 20 September 2011

Layan komedi

Assalamulaikum. . .


Jom kita layan cyta komedi.. .. ..
Minggu nie minggu final exam. And aku masih tak sedar diri. pastu sempat lagi 
p tgk wayang dgn kekasih hati yg rinduku semakin mendalam..<3
*Dah study abeh dah untuk PAD320.. =)

hahaha..siez lawak sampai nk teguling-guling..rugi xp tgk.. :P
Bagi aku penggemar cyta komedi nie. apa-apa lawak pun aku bole ja terima..
xlawak pun aku gelak n kalau dah lawak3 lagilah aku gelak nk pecah perut..
So, bg korang yg ta suka cerita komedi mcm yg aku suka .peduli hapa..hahaha

>Bertempat di area sg petani,kedah.<

1st skali aku g tgk cyta RAYA TAK JADI. .

Aku taw mesti ramai akn bg tanggapan negatif and positif..
Bagi aku cyta nie ...............................................................
..........................................................................................
 ...................tu ja yg dpt aku komen..hahaha =D
itupun kena booking awal sbb mmg ramai kowt yg serbu nk tgk cyta nie..
hari yg aku p tu mmg full kowt and rasa dah mcm kenduri..reramai nya org..
cayalah.. mmg raya tol-tol tak jadi kalau bikin time raya.. hahaha
.
............................

Next: HANTU BONCENG!

Cyta nie ramai yg bg tanggapan negatif katanya byk mempersendakan agama Islam.
Bagi aku no komen laa..mungkin ada part-part yg ta perasan lah kononnya..
xpa..kita abaikan..nk wat camna..kita sendiri pun tak sempurna..
Tapi, at least hantu bonceng ni ada jgk jln cerita. sbbnya aku fhm pa ending cita nie..
xsemacam 2ALAM..eeuuww..ta fhm lagsg kowt apa motif yg nk disampaikan..kn2..
dah la AA berlakon..kesian dia..huuu..

................................

Last: JOHNNY ENGLISH REBORN

Haa..yg nie mmg paling lawak antarabangsa..hahahaa
aku tergerak nak tgk cita ni pun sbb kekasih hati aku..
aku taw dia nk sgt tgk cyta nie tp xmo bgtaw..
sebaik dpt buah hati yg memahami..hahaha
so, aku pn ajak la dia jom tgk johnny english reborn..
tak sempat-sempat dah dia setuju..see ?nk tgk tp tak bgtaw..hahaha =p
kelakar! =.=

Cyta nie sgt la kelakar, funny, lawak..alkisah seorang ejen la kononnya..
nak taw apa yg lawak, kelakarnya silalah tgk di pawagam berdekatan..tak kering gusi..ahahaa
tapi kalau tgk ramai-ramai lg best... =)

So,,pd yg tak tengok lagi semua cita nie apalagi.ayuh ke pawagam yg berdekatan..
Ayuh support kita punya filem melayu maa. .
Selamat menonton yaww...
peace yaww..huhuu <3


p/s: AA tu Aaron Aziz. hero malaya aku yg punya.. >.<


Tenkiu sudi baca.k,daa~

Sunday, 18 September 2011

Hei

meluat aku

Friday, 16 September 2011

Love you like a love song

See,, Selena Gomez sgt matured evendo dia baru 19 tahun..She is very hot, punya asset sendiri and punya kecantikan dan kecomelan..I love her becoz of she is pretty n suara dia meletop n pandai belakon.. ko ada?hahaha, :P


Nie lah lagu feveret ku.. =)

LOVE YOU LIKE A LOVE SONG


[Verse 1]
It’s been said and done
Every beautiful thought’s been already sung
And I guess right now here’s another one
So your melody will play on and on, with best we own
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A center full of miracle, lyrical
You’ve saved my life again
And I want you to know baby   

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep it in re-pe-pe-peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep it in re-pe-pe-peat
[Verse 2]
Cursing me, boy you played through my mind like a symphony
There’s no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I’ve been rescued
I’ve been set free
I am hyptonized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are…I want you to know baby
[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep it in re-pe-pe-peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep it in re-pe-pe-peat
[Bridge]
No one can pause
You stand alone, to every record I own
Music to my hear that’s what you are
A song that goes on and on

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep it in re-pe-pe-peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I love you…like a love song…

Tuesday, 13 September 2011

Final exam~

Assalamualaikum


Hallo uolss,,

Hari ni 1st day untuk study week so maknanya dah tadak klas dah oke..
minggu ni aku kena la study bebanyak mungkin..
tapi bukan hari ni or esok..*ilex-ilex luw otak yg semakin serabut

Rasa sekejap ja kan sem nie..tup-tup dah nk final.
Minggu depan hari khamis adalah hari petama final exam aku.
tapi yang ta beshnya jadual final mcm sem lepas..
3subject TADAK GAP!


Agak-agakla..kami ni last sem dah..Sem lepas Dato Sahol janji akan ada gap untuk setiap subject.
so, rasa semangat jugak nak study..
takpalah. usaha sinar kejayaan.kalau kita bole, apapun situasi mesti boleh.
.
.
.
Jadual Final exam untuk Dip Pentadbiran Awam Part5. =)
Fokus yang merah tu.. 

............................................................

Officially Graduated !
Nopelah.. habeh ja final, belom Officially Graduated yea..
Bagi aku, lepas result dah keluar n lulus baru lah Officially Graduated. >.<
Yang tu penting. :D

Okelah..hope suma kekawan aku buat yg terbaik untuk final exam.
DO THE BEST! <3 you!



p/s: Hope inilah final exam yang terakhir Dip Pentadbiran Awam buat aku dan kekawan~


Tenkiu sudi baca.k,daa~



Malam Pra-Graduan.



Assalamulaikum

Hye uolss,,

10th September, 2011
Malam tu malam pra graduan khas untuk part5 and part6 Dip Pentadbiran Awam.
Bertempat di Park Avenue Hotel, Sg Petani.
Sumanya bejalan dgn lancar n thanks to MR. HELMI.-most awesome lecturer I ever had.
Sebab apa. sbb sir lah lecturer paling gempak, sporting, hensem memey best giler lah.

MPG tu start dalam pukul 8.30 dan yg membuatkan aku semangat untuk grad ni bila time nyanyi lagu uitm..hahaha..rasa semangat tu fuhh.ssh nk ckp..haha
Pastu ada demo seorang graduan lengkap berjubah..part tu mmg betol2 buat aku teruja..
>.<
Aku rasa ta pecaya yg aku dh hmpir2 nk smpai ke penghujung Diploma Pentd. Awam nie..
Rasa sat ja masa berlalu. aku harap sgt yg aku dpt grad dgn kekawan suma..Aminn

Citer bab makan pulok mmg tak rugi la kami participate MPG nie.
makanannya pun sedap.xla mcm dinner sebelum nie just buat dekat depoh bas dgn makanan yg basi. =.=
ini betul punya tadak tipu-tipu okeh.

MPG tu tadak lah lama sgt.dlm kol 10.30 habeh.
pastu sesi-sesi bergambar dengan lecturer and classmates.
perasaan masa tu xdapat nk bygkan.hepy sangat dpt rasa peluang 
BAKAL GRADUAN 
dengan kekawan semakin hampir dan hampir..

Ha.aku ada uploadkan gambar sikit. sbb mood ta rajin.
Meh usha-usha gambar malam pra-graduan tu.heee =)

Kenangan terindah.




Nie menu utk MPG tu. nice (=













With Mr Helmi =)
:: Credit picture to Nurfarahmira ::



Yg ni cenderahati untuk kami =)
:: Credit picture to Nurzati Hanani ::


...................................................

Akhir sekali, lepas MPG tu kitorang p la lepak dekat Shukriya.
Pukul 1 lebih baru sampai rumah. mmg awesome giler.gempak tu..haha

Tu ja lah peristiwa MPG yg dpt aku kongsikan.
rasa sedih sgt bila pk balik masa silam sepanjang kat uitm ni.
sem terakhir untuk aku luangkan masa dgn kekawan suma.huuu T_T


p/s: Hope kita dapat grad sesama ea klasmate DPA 5D. =).
      Best dapat kenal hampa..jumpa lagi~



Tenkiu sudi baca.k,daa~

Saturday, 10 September 2011

Hari semalasnya


Assalamualaikum

Hye uolss,,
Ni kita nk citer sket pasal mlm pra graduan mlm nie..
Asal uh rasa nebes sgt..
hahaha
Tgk,,org laen sibuk mengiron baju laa, kemas2 makeup la n aku still sempat berblogging..
hahaha
yela..aku nie sesimple yg mungkin..
Tadak la nk melaram sgt..
Ala kadar ja..apapun nie lah mlm terakhir aku di sini- InsyaALLAH
So,,have fun taw cix mas ooii and suma kekawan sekelas..
=)
Dan yg paling buat aku rasa bersemangat nkg dinner nie 
sebabnya
housemate aku NURUL ADILA wat persembahan taw
yuhuu! horeyy! sies seronok n excited sgt..hahahaa
Besh sora dia..untungkan punya suara sesedap suara aku.. * =.=

.................
Lgpun aku nebes untuk test ahad nie pulok
aduh,,sirius tadak mood nk study..
mcm mana nie!!!

Bukan pasal dinner mlm nati okeh..
cuma tadak mood sbb nk dkt final dah..
Rasa malas dh nk pk test2 nie..
klu bole nk terus final.. *ceit,semangat over!hahaha

Ha,,okelah..
aku ada lebih kurg 3jam ja lg nk seap2 dinner..
maksud aku nk makeup housemate aku lg..
ahhaa..jgn terkejut pulok bile tgk aku mekap depa-depa nie nati.. hoho

So,, harap-harap aku ada mood untuk 2 test nie :
Ahad: PAD 390
Selasa: PAD370

Wish me luck kayh for tonight and test..
orait..papay~


p/s: hei Mohd Amirul Kasyful Nur !

Tenkiu sudi baca.k,daa~



Tuesday, 23 August 2011

I Love You~

Assalamulaikum..


Hye uolss..
Apa khabar? 
Kat sini aku nk kenalkan buah-buah hati aku..
Buah hati pengerang jantung perkasa~
Tanpe mereka sapalah aku kan..
Merekalah pelengkap hidup aku..
Jom  usha-usha tengok..hee =.=

Jantung Pisangku!
Nama dia Mohd Amirul Kasyful Nur b. Zulkifli
Panggil kash cukup..
Kenal dia masa tingkatan tiga..
Bibit-bibit cinta bermula masa tingkatan 5 hee (:
Skrg hubungan kami dah 3tahun 3bulan..
Hope hubungan aku dan dia kekal selamanya
I love u Mr domot!



Permata Hati!
Nie pulak org yg paling aku syg laa..
mak dan abah
Hope mak abah bahagia selalu sbb dpt anak-anak yang comel mcm aku. *motif.hahah



Anak-Anak tersayang!
Yg ni lak anak-anak aku yg tercomel..
Sies rasa seronok bila dapat panggilan acik..
Hope sayang-sayang suma tak lupa acik sampai bila2..
Mohd Hafiy Adib
Mohd Akmal
Siti Anis Najihah
Siti Anis Madihah
Qistina Umairah
Love all of you damn much! mmuaxx~



BFF!
Nie pulak BestFriendForever aku..
hope kita berkawan smpai ke akhir hayat..
aku tak penah lupa kenangan kita..
Sangat melucukan ..ahahah
Kita penah tinggal satu asrama
kitalah satu kelas
kitalah satu sekolah
kitalah satu negeri
dan kitalah satu malaysia..ahaha :P
Nurul Shanas
Nurul Iffah
Me ('',)
Norin
Nor Adila
Sayang hampa-hampa semua taw! lovelove~


Teman terbaikku
Nie kawan terbaikku dekat UiTM
Aku mula rapat dengan depa ni pun masa dah Part 2..
Hope after grad nie jgn lupa persahabatan kita..
kalau nk buat slide tu ingat2 lah aku ea..ahaha
Kalau nk kahwin jgn lupa jemput..
Confirm aku p taw..
NorDiana
Me (,'')
Siti Azirah
Ashakilla
Nurul Adila
Rindu hampa nanti~



So,,aku rasa bertuah sbb aku punya kekasih, family, kekawan dan ALLAH swt,,
Hope perhubungan yg terjalin akan kekal selamanya..
Aku takkan pernah lupa saat-saat kita bersama
Aku bersyukur ke Hadrat Ilahi kerana dipinjamkan kasih sayag yang sgt bermakna
Terima kasih kerana menjadi teman terbaikku di dunia ini..

p/s: I love you~


Tenkiu sudi baca..k,daa~

Friday, 19 August 2011

Manusia keboringan


Assalamulaikum and hye2..



Taw dah..mana ada manusia yg ta pernah rasa boring.. (:

Walaupun esok ada test tp aku masih terasa boring..
*aku mmg jenis ta reti2 nkp stdy nuh..aiya...huehuehue

Nk kuar g jejalan pun mcm xkonfident pulak..
Yela..buka puasa xmakan nasi pastu bangun sahur minum ayaq ja..
xda rasa konfiden nk kuar..*takut pengsan.. HAHAHA

Okaylahh...meqapu ja norh..
Nie jgn dok ponteng2 puasa plak..


~SALAM RAMADHAN 2011~


Tenkiu sudi baca..k,daa~

Friday, 5 August 2011

Ramadhan 2011

Assalamualaikum and hye2..

Rasulullah SAW bersabda (yang bermaksud) : Barang siapa yang berpuasa di bulan Ramadhan dan meneruskannya dengan enam hari di bulan Syawal, maka (pahalanya) seolah-olah berpuasa selama setahun. (Hadis riwayat Muslim).


Selamat Berpuasa dan menjalani ibadah di bulan RAMADHAN yg mulia ini.

Mak, abah, abang, adik, kakak, kekawan n bukan kekawan 
selamat berpuasa erk..
Entry kali nie taleh tules pnjg2..sbbnya..
nk kuar beli baju raya dating n berbuka puasa dgn Mr Kash..
Puasa bagi penuh taw!

salam ramadhan.. =)

Tenkiu sudi baca.k,daa~

Thursday, 4 August 2011

Akhirnya ! :D

Assalamualaikum and hye2..




Setelah sedekad AKHIRNYA bejaya juga mengepos entry ini buat petama kalinya.
mmg asa exited n bangga. *HAHA.muka seronok

sesapa yang dh *TERsinggah kat blog nie meh2 lah follow ea..
kita tmbhkan friend and share2 laa pengalaman 
hidup korang..


so, aku masih baru kt blog nie..jom2 lah follow aku taw.*interframe nmpk =.=
Kalau ada salah terkasar bhsa kt blog nie harap diampunkan


Tenkiu sudi baca.k,daa~